BDSM Dominant - Wat betekent BDSM

BDSM

BDSM DominantWat is BDSM?

Het is voor vele een fantasie die ze met weinig personen in hun dagelijkse leven kunnen delen, BDSM. Je denkt in de eerste instantie misschien aan handboeien en een blinddoek maar BDSM is veel meer dan dat. Op tv zie je het regelmatig voorbij komen in films waarbij Mr Gray de dominante rol heeft, en hier wordt er een erotische draai aan gegeven. Het is echter veel meer dan een rollenspel en voor veel mensen is het een ware lifestyle. Maar wat houdt het nou precies in en wat betekent BDSM?

De afkorting BDSM staat voor de verschillende rolverdelingen die er zijn. Over het algemeen zijn er drie variaties op de rolverdeling namelijk:

BD - Bondage en Discipline

Hier wordt mee wordt verwezen naar het vastbinden van de onderdanige persoon. Dit kan op verschillende manieren zoals bondage met touw of door middel van handboeien, kettingen of bondage tape. Het kan ingewikkeld zijn om met touwen aan de slag te gaan en daarom kun je verder lezen over bondage en tips hierover. 

Met discipline bedoelen we het opvoeden oftewel het africhten van de 'sub', de onderdanige. Bij het opvoeden worden er opdrachten en straffen gegeven.

DS - Dominance en Submission

Dit is de rolverdeling tussen de dominante en onderdanige persoon. Meestal worden er afkortingen gebruikt zoals 'dom' en 'sub', en er kan maar 1 iemand de dom zijn. Het moet natuurlijk wel opwindend zijn en blijven, dus degen die de sub is moet wel plezier beleven aan het gehoorzamen. 

Wil je dit in de slaapkamer toepassen met je partner dan kun je de rollen omdraaien zodat je afwisselt met dominant en onderdanig zijn, dit noemen we dan een 'switch'. In huiselijke sferen is dit een opwindend rollenspel maar een professionele dom zal nooit de onderdanige rol aannemen. 

SM - Sadisme en Masochisme 

Deze vorm noemen we ook wel sadomasochisme en hierbij gaat het om pijn ontvangen en pijn geven. In dit geval heeft de dom volledige controle en geniet ervan om de sub pijn te doen, dit wordt sadisme genoemd. Niet te verwarren met mishandeling want de sub geniet van het ontvangen van pijn en dit noemen we masochisme. 

Tijdens SM kunnen er verschillende voorwerpen gebruikt worden zoals zweepjes, tepelklemmen, spanking paddles of electro tools.

De Dominant

Wat houdt het in om dominant te zijn?

Veel mensen vergeten dat BDSM een spel is en er geen sprake van dwang is. Dat er opdrachten en straffen worden gegeven heeft met dit spel te maken en wat het zo spannend maakt is dat je veel kunt improviseren. Er is sprake van een ware relatie tussen de dom en de sub. Het is een relatie waarbij je respect hebt voor elkaar en volledig in je rol kruipt. Tijdens lichte SM kunnen de rollen nog wel eens omgedraaid worden maar bij harde en professionele BDSM heb je eigenlijk altijd een vaste rol, of je bent een sub of je bent een dom. Op dat moment speel je niet echt meer een spel maar kruip je uit je schulp. 

Je moet niet denken dat je zomaar een dom kunt worden en iemand gaat lopen commanderen, zo werkt het nou eenmaal niet. Het moment dat een sub zich overgeeft aan jou, betekent het dat diegene met jou een (kortstondige) relatie aangaat. Iedere sub heeft andere verlangens en om ervoor te zorgen dat hij of zij zich overgeeft aan jou moet je erachter komen wat deze verlangens zijn. De grootste fout is dat jezelf al dominant opstelt voordat er daadwerkelijk een 'relatie' is ontstaan. Je behandelt een sub als gelijke totdat je samen besluit een D/s relatie aan te gaan. Verdiep je in de wereld van BDSM en kom in contact met andere personen uit deze 'community'. 

Dominant of Meester(es)

Dan is er nog een verschil tussen dominant zijn en een Meester of Meesteres zijn. Een meester(es) is namelijk altijd dominant terwijl een dominant niet altijd een meester(es) is. Je hebt als meester(es) een machtspositie waar je gebruik maar geen 'misbruik' van maakt. Jij hebt de controle en de sub is jouw dienaar, je beveelt opdrachten die passen bij de fantasie van je sub want dit is waar het allemaal om draait. Ze snakken ernaar om onderdanig te zijn terwijl dit in het dagelijks leven misschien helemaal niet zo is. Soms heeft een sub een hele belangrijke baan en is het een vorm van ontspanning om de controle los te laten. 

Uiteraard ben jij ook verantwoordelijk over de gezondheid en welgesteldheid van je sub, dus hou dit altijd in de gaten en zorg dat je geen grenzen overschrijdt. Een onderdanige kan soms over zijn eigen grenzen heen gaan doordat hij vol overgave jouw opdrachten uitvoert en straffen ontvangt. Bouw het langzaam op en weet hoe ver je kunt gaan met jouw sub. Maar je moet ook zeker niet te soft zijn want anders kun je het gezag verliezen en krijgt de sub er geen voldoening van. Als professional is het ook 

De rolverdeling tussen meester(es) en sub is erg duidelijk en is gebaseerd op vernedering en gehoorzaamheid. Daarnaast heeft een echte professionele meester of meesters geen seks met de sub, het gaat vaak niet verder dan het kussen van de voeten. Het draait tijdens BDSM niet om seks maar juist om de voldoening die ontstaat door deel te nemen aan het spel. 

Waar kun je terecht voor BDSM Dominant?

Ervaar de wereld van BDSM 

De BDSM community is wereldwijd erg populair en groeit steeds meer. Hoewel er voor veel mensen nog steeds een taboe rust op deze lifestyle is er geen ontkomen meer aan. Steeds meer mensen krijgen interesse voor BDSM en dat komt ook mede door films zoals 50 Shades of Gray, Secretary en A Dangerous Method. In deze films wordt erotiek met BDSM gecombineerd dit is natuurlijk spannend om in je relatie toe te passen. 

Maar ben je op zoek naar een meester of meesteres voor een BDSM sessie die is afgesteld op jouw fantasieën? Dan kun je in contact komen via advertentie platforms of op zoek gaan naar een SM studio. In Nederland en België kun je op verschillende locaties terecht voor een sessie. Ga naar iemand op zoek die gespecialiseerd is in jouw wensen en jouw fantasieën verwerkt in een privé sessie. Chatten

Een snellere manier om berichten te verzenden

Volg een escort en neem deel aan het gesprek met de beste prostituees in Nederland en België

Probeer het nu